UV-Spotlak

2D- en 3D digitaal UV-Spotlakken van uw print & drukwerk!

2D & 3D Spot UV-lak Service! Sinds januari 2019 is er een nieuwe digitale UV-Spotlakmachine aan ons machinepark toegevoegd. Dus vanaf heden kunnen wij, naast het plastificeren en lamineren, ook On-Demand 2D- (zichtbaar en voelbaar) & 3D digitale UV-Spotlak (opdikkend) voor u hier in huis verzorgen! Deze prachtige toepassing zorgt ervoor dat uw druk- en printwerk een unieke en mooie uitstraling krijgt. U en uw klant kunnen zich zo onderscheiden door net even iets meer toe te voegen aan de lay-out. Zo kunt u een fraai, uniek, opvallend en luxe product creëren. Denk aan  visitekaartjes, luxe omslagen, verpakkingen, proefschriften etc. Dit alles met onze bekende optimale kwaliteit, service en snelheid! Uw werk is bij ons in vertrouwde en discrete handen!

Enkele specificaties van de machine:

  • Resolutie: de machine lakt met een resolutie van 600x600dpi!
  • Glans niveau: 99 GE (glans eenheden) afhankelijk van type media en print
  • 2D spotlakken standaard met 20 micron hoogte, 3D vanaf 40 micron
  • Formaten van 210x279mm tot en met maximaal 364x740mm * (maximale print breedte 331mm, minimale marge alle zijdes 10mm). (*grotere formaten op aanvraag)
  • Bestandsformaten PDF, TIFF (één laag);
  • Met deze nieuwe spotlak machine kunnen wij ook desgewenst in 1 lakvorm verschillende diktes aanbrengen
  • De machine beschikt tevens over camera’s die ervoor zorgen dat de spotlak zeer nauwkeurig op de vellen ligt, ook bij digitaal print/drukwerk, aangezien elk vel separaat wordt uitgelezen. Hiervoor moeten zowel de drukvellen als het lakbestand over speciale registratietekens te beschikken. (instructies op aanvraag)
  • Print nauwkeurigheid: +- 0,2mm of minder!

Anders als met lamineren, kunt u met UV-Spot de details van het drukwerk duidelijk naar voren halen en uit het ontwerp laten “springen”.
Met de unieke 3D UV-Spotlak optie ligt de lak echt opdikkend en duidelijk voelbaar op uw drukwerk! Een prachtige toepassing voor een unieke en luxe uitstraling, of zelfs braille schrift. Informeer naar de mogelijkheden! Let op! Voor deze toepassing is wel een speciale opmaak vereist voordat u gaat drukken of printen, door het aanbrengen van speciale registratiepunten op uw drukvel. Hiermee wordt elk vel afzonderlijk door de camera’s uitgelijnd om zo een zeer nauwkeurige spotlak op elk vel en positie op het hele vel te krijgen!

Uw drukwerk wordt voor het beste resultaat in principe eerst volledig Mat, of softtouch MAT gelamineerd waarna de 2D – of 3D UV-Spotlak wordt aangebracht op de door u gewenste plaats(en).

Informeer naar de mogelijkheden, vereisten en kosten.

Afbeeldingen voorzien van 3D opdikkende spotlak
3D UV-Spotlak voorbeeld. Spot-UV Lak