Digitale Foliedruk

Digitale 2D (vlakke) & 3D (opdikkende) Foliedruk

Eind mei 2020 hebben wij geïnvesteerd in een Digitale foliedruk machine en deze toegevoegd aan ons machine park. Met deze machine zijn wij in staat om foliedruk in 2D en 3D voor u te realiseren, zonder het maken van stempels etc.

De 2 mogelijkheden zullen wij hieronder verder beschrijven

Optie 1: Foliedruk 3D opdikkend.

Met deze optie wordt de 3D folie ophogend aangebracht, vanaf 20 tot 80 micron hoogte in 1 pass. U levert een compleet geprint/gedrukt vel en lakbestand in PDF aan. Deze wordt door ons gelamineerd met een HQ folie tbv spotlak/foliedruk (bijvoorbeeld Glans, Mat, Mat Krasvast of Softtouch Mat). Indien u zelf gelamineerd wilt aanleveren, dan uitsluitend met een hoge en goede kwaliteit folie geschikt voor spotlak en foliedruk (overleg en test vooraf aanbevolen).

Uw aangeleverde print/drukvellen en het aan te leveren lakbestand dienen voorzien te zijn van speciale registratietekens. Zo kan de machine elk vel afzonderlijk kan uitlijnen. Er ontstaat een strakke en zeer nauwkeurig sluitende foliedruk over de spot uv-lak op elk vel. Ook bij bv. niet haaks papier, krimp in papier of registratieverschillen van de printer. U ontvangt uw vellen weer retour met de ophogende folie, waarna u het product kunt afwerken. 

De folies welke we op dit moment op voorraad hebben en verwerken zijn in 3D: Goud Gloss, Goud Mat, Zilver Gloss, Zilver Mat, Holografisch Goud, Rosé Goud, Brons/Koper, Oranje/Koper, Blauw, Azuur/Turquoise Blauw, Rood en Groen.

Optie 2: Foliedruk 2D vlak, ook wel “Sleeking” techniek genoemd.

Met deze optie wordt de folie door middel van verhitting direct op de door u aangeleverde, met toner geprinte vellen gedrukt. U levert het vel aan geprint in zwart (dus niet full color). De folie hecht op alle toner van het vel. Nadat u de vellen met de folie terug heeft ontvangen, kunt u deze verder inprinten of drukken en afwerken tot het gewenste eindproduct. Lamineren is met deze optie niet noodzakelijk (kan uiteraard wel) en de meeste, ook ongecoate en ruwe papiersoorten kunnen zo van de folie worden voorzien. De kleuren folie welke we aanbieden zijn gelijk aan de 3D variant. Een lakbestand is met deze optie niet nodig.

Enkele voorbeelden:

Foliedruk
Digitale 3D foliedruk ophogend over spotlak
Zilverfolie holografische folie over spotlak
Zilverfolie en spotlak over Mat laminaat
Holografische folie over 20 micron spotlak
Holografische folie over 60 micron spotlak
Goudfolie over spotlak 3D opdikkend
Foliedruk
2D en 3D opdikkende foliedruk
Leverbaar in 12 verschillende kleuren!