Lamineren

Het lamineren, dus veredelen en verfraaien van uw drukwerk

Sagitta 76 - lamineren

Lamineren

Lamineren is het per zijde aanbrengen van een dunne plastic PP (polypropyleen) folie. Dit voor betere bescherming van het drukwerk en een fraaiere uitstraling door het ophalen van de kleuren. De folie wordt per zijde (1 of 2 zijdig mogelijk) opgebracht binnen het papierformaat. De drukker zal het product verder verwerken (snijden binden etc). Deze toepassing wordt vooral gebruikt voor boekomslagen, visitekaarten, displays, posters etc. Een rand rondom voor waterdichtheid is hierbij niet mogelijk. (zie plastificeren)

Machines

Voor het lamineren van drukwerken heeft SEALAPRINT BV o.a. de Komfi Delta 5070 en de Komfi Sagitta 76 lamineermachines in haar machinepark. Deze worden gebruikt voor het lamineren van bijvoorbeeld boekomslagen. Op deze machines verwerken wij uitsluitend thermische lamineerfolie. Hierdoor zijn er geen problemen met druk-inkten zoals Reflex-Blue en heeft u de hoogste kwaliteit. Tevens is het drukwerk direct na het lamineren geschikt om bijvoorbeeld te rillen of te stansen.

Folie voor lamineren

De Thermische lamineerfoliën (BOPP Film) welke wij verwerken zijn:

  • HQ STANDAARD GLANS en MAT Lamineerfilm
  • MAT KRASVAST Premium Lamineerfilm
  • SOFTTOUCH Premium Lamineerfilm
  • OXO BIODEGRADABLE HQ milieuvriendelijk afbreekbare film (deze film is volledig biologisch afbreekbaar, zonder dat er microplastics etc achter blijven in de natuur. Eens in aanraking met de natuurlijke elementen is het binnen 3 jaar volledig afgebroken!)
  • Anti-microbiële Lamineerfilm HQ GLANS en MAT (met deze film is uw drukwerk beschermd tegen het doorgeven van bacteriën, virussen en schimmels. De speciaal geproduceerde film heeft een toevoeging welke 99,9% van de bacteriën, virussen en schimmels welke in contact komen met deze film verwijderd. Dit is voor minimaal een jaar gegarandeerd. Normale reiniging met water en zeep zal het effect niet negatief beïnvloeden. Ideaal voor gebruik in o.a. horeca, ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en overige plekken waar leaflets, menukaarten, handleiding etc van hand tot hand gaan.
  • Linnenpersing Premium HQ Lamineerfilm
  • Lederpersing Premium HQ Lamineerfilm
  • Zandeffect Premium HQ Lamineerfilm
  • Alubrush Premium HQ Lamineerfilm
  • Digitale Premium HQ Lamineerfilm voor extra hechting

Foliekwaliteit en service

(Al onze folies zijn van A1 Premium Quality en de meeste FDA approved getest (muv de krasvast en SoftTouch)). Vanzelfsprekend hoort ook tweezijdig lamineren tot de mogelijkheden. Aangezien wij begrijpen hoe belangrijk levertijden voor u en uw klant zijn, heeft SEALAPRINT de “A1 PREMIUM SERVICE”. Wij staan er voor om uw opdrachten zo spoedig mogelijk af te werken, zodat u weinig tijdsverlies heeft. Onze service staat voor Kwaliteit, Snelheid en Klantvriendelijkheid! Ook onze prijzen zijn hierdoor concurrerend te noemen! Het minimale papierformaat is 20x30cm, maximaal 76x112cm!

Rand rondom?

Wanneer u een rand rondom wenst en het product steviger en eventueel waterdicht wilt hebben, dan kunt u het bij ons laten plastificeren. Hierin zijn wij tevens gespecialiseerd en garanderen een hoge kwaliteit. Het verschil met lamineren is dat deze plastificeerfolie een polyester film is (harder plastic variant zoals bij tuinstoelen), in plaats van de lamineerfilm van Polypropyleen (zoals bij een koffiebeker). Meer informatie hierover vindt u op de pagina plastificeren. Neemt u gerust contact met ons op wanneer u meer informatie over deze verschillen en toepassingen wenst!

Prijsafspraken

Indien u regelmatig grotere aantallen lamineerwerk heeft, kunnen wij met u volume afspraken maken op jaarbasis. Ook wanneer u bij uw huidige leverancier prijsafspraken heeft op volumebasis, kunnen wij deze veelal overnemen. Informeer naar de mogelijkheden!

Onze bedrijfsfilm over lamineren:

Link naar de film