Plastificeren

Het duurzaam veredelen, dus plastificeren (incapsuleren of encapsuleren) van uw drukwerken!

Plastificeren

plastificeren

(ook wel incapsuleren of encapsuleren genoemd). Het direct 2-zijdig aanbrengen van een Polyester folie al dan niet met een vochtrand rondom. Hierdoor wordt uw product o.a. waterdicht, stevig en duurzaam verbeterd. Naast een fraaiere uitstraling door het ophalen van de kleuren, blijft uw product ook veel langer houdbaar door het plastificeren. Ook beschermd dit tegen weersinvloeden en intensief gebruik.

Speciaal voor onze klanten met grote of kleine plastificeeropdrachten, heeft SEALAPRINT een snelle plastificeer- incapsuleer service. (Van enkele stuks tot en met 100.000+ aantallen). Onze professionele automatische machines kunnen, in combinatie met onze snelle feeders en autocutters, grote oplages per dag aan. Hierdoor kunt u aan uw klanten een snelle levering garanderen. Desgewenst kunnen wij extra als afwerking na het plastificeren uw drukwerk o.a. voorzien van: afgeronde hoeken, van een of meerdere rillijnen, van boorgat(en) of gebonden met bijvoorbeeld een Wire-O ring! Vraag naar de mogelijkheden.

Machines en folie voor plastificeren

Ons moderne plastificeer-machinepark bestaat o.a. uit diverse Ledco Highspeed plastificeer machines, feeders en auto-precision cutters. Deze professionele machines behoren tot het topsegment in de markt. Ze hebben een werkbreedte van 76cm en een snelheid van meer dan 20 meter per minuut. Daarnaast hebben wij diverse grootformaat plastificeermachines. Hiermee kunnen wij plastificeren-incapsuleren tot een breedte van 140cm en een lengte van meer dan 200 meter! De diktes waarmee we plastificeren met MAT en GLANS folie zijn: 38µ, 75µ, 125µ en 250µ (micron). Deze zijn allen thermisch, dus worden door middel van hitte direct 2-zijdig aangebracht op het te plastificeren werk. Indien u wenst, kunnen we binnen deze diktes verschillende hardheid constructies aanbieden.

Wanneer u het druk/printwerk alleen enkel- of dubbelzijdige wilt voorzien van een dunne folie (niet mogelijk met vochtrand), dan kunnen wij het product voor u ook Lamineren. (Voor onder andere boekomslagen, visitekaarten, en dergelijke). Verschil met plastificeren is dat de lamineerfilm geproduceerd is van Polypropyleen (zoals een koffiebekertje). De plastificeerfilm is gemaakt is van polyester (een hardere kunststof zoals een tuinstoel). Met lamineren dienen de vellen “plano” te worden aangeleverd. De folie wordt namelijk binnen het papierformaat aangebracht en de drukker zal vervolgens afwerken tot het eindformaat. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina Lamineren. Ook het koud lamineren hoort tot de mogelijkheden (een- of tweezijdig).

Prijzen

Onze prijzen voor het plastificeren behoren tot de laagste in de markt en staan altijd in verhouding met onze hoge kwaliteit folie. Informeer naar de mogelijkheden!